Foredrag 1: Det skal mærkes at vi lever

Karen Thisted, forfatter, journalist, der startede bølgen af samtalebøger i Danmark med bogen ” Det skal mærkes at vi lever” med Danmarks nationaldigter Benny Andersen og Danmarks mest elskede præst, Johannes Møllehave.

Karen Thisted solgte over 240.000 eksemplarer af denne bog og blev dermed alle samtalebøgers moder.

Karen Thisteds foredrag tager udgangspunkt i denne bog, og hun fortæller alt om de to mænds livsmod, selv om de netop havde mistet deres elskede livsledsagere. Der sker de mest forunderlige ting på de tres rejse til Kreta, hvor bogen blev til, og hvor begge de to dejlige mænd pludselig får lyst til livet igen.

Karen Thisted læser også Benny Andersens dejlige digte op og giver Johannes Møllehaves tolkning af digtene, så de kan bruges i vores eget liv og virker bedre end psykologhjælp.

Foredraget kommer også ind på forfatterens andre bøger, der alle handler om at få glæde i livet.

Foredrag 2: Er vi de eneste normale her? 

Det er på mange måder et stykke Danmarkshistorie, man får, når de to journalister og venner Mette Fugl og Karen Thisted sætter hinanden stævne i en fælles erindringsbog. 

Som henholdsvis korrespondent i Danmarks Radio, dækkende hele verden, og populistisk igangsætter af tv-programmer som ”Eleva2ern” , Go Morgen Danmark på TV 2, og chef på TV 2 Nyhederne, har Karen og Mette mødt hele verden hjemme og ude og beskrevet den på hver deres måde og ofte har de krydset hinanden for hver deres medie under store begivenheder. 

De har levet parallelt som meget nære venner, men på hver deres måde, og de fortæller med stor humor om glæder og sorger i to bevægede kvindeliv. Foredraget vil være fyldt med anekdoter fra barndom, ungdom, samtaler om køn og fag, venner og rejser sammen og møderne med berømtheder som Muhammed Ali, Indira Gandhi og alt, hvad der findes af skuespillere i Danmark samt et nært venskab med Erik Balling, Johannes Møllehave og Benny Andersen. 

Foredrag 3: Kunst og kærlighed

“Hver dag af øjeblikkets blomst” er titlen på en ny bog skrevet af Karen Thisted, forfatteren til bestsellere som “Det skal mærkes at vi lever” og erindringer med mennesker som Erik Balling og Lisbet Dahl. 

Det er endnu en bog, der handler om de store emner her i livet, nemlig kunst og kærlighed og bogen er blevet til efter næsten et års samtaler med Johannes Møllehave og direktøren for Carlsberg-Fonden Hans Edvard Nørregård-Nielsen, og det er to mænd, der ikke er bange for at tale fra hjertet og hjernen, og der skete mange sjove ting undervejs til bogens afslutning, der blev til i Karen Thisted bondehus på Feddet. 

Karen Thisted fortæller også om de mange mennesker hun har mødt i sit professionelle liv som , journalist, forfatter og TV-opfinder af programmer som Eleva2ren og Go Morgen Danmark, som hun startede sammen med Michael Meyerheim og Cecilie Frøkjær.