Bøger

NYHED: Vikingen & Kameldriveren

Vikingen & Kameldriveren udveksler Peter Lund Madsen og Herbert Pundik personlige og professionelle livserfaringer, mens de funderer over en række almenmenneskelige og evigtgyldige emner såsom moral, humor, kunst, kærlighed, gener og generationsforskelle.

Gun-Britt

Hvis nogen har forstået at brande sig selv, er det frisøren over alle frisører, Gun-Britt Zeller, der i programmet ´Go´ morgen Danmark´ på TV 2 igennem flere år viste hele Danmark, at mennesker kan få selvtillid og mod på livet, hvis de kommer i de rette hænder. Gun-Britts hænder er noget særligt, og hendes klippekunst har skaffet hende et stort navn i frisør- og modebranchen både herhjemme og i udlandet. 

Gun-Britts personlige historie er beretningen om den grimme ælling, der blev til en smuk svane. Et menneske, der fra barnsben blev opdraget efter jantelovens første bud: ´Du skal ikke tro, du er noget´. Hun tog kampen op og har siden skabt en millionforretning, men forinden gik hun grueligt meget igennem – ordblindhed, kræft og en ungdomskæreste, der blev morder. Gun-Britts beretning er et lærestykke i at overleve med succes.

Du har rørt ved mit hjerte

Møllehaves hjerte har været ude for lidt af hvert. Når man ser bort fra, at det har givet, og også fået, i tonsvis af kærlighed, så har det også været lige ved at give op. Møllehave er selv 100 procent overbevist om, at ud over Vor Herre, så findes der én mand, der er skyld i, at det stadig banker af livets lyst. Det er den svenske hjertekirurg Gösta Pettersson, der opererede Møllehave for år tilbage. Operationen førte til et usædvaligt venskab mellem de to mænd.

Møllehave og Pettersson ser begge hjertet som det væsentlige i livet, et billede på kærlighed, venskab, sygdom og død. Det er alle tiders mest brugte symbol i kunst og litteratur, og bogen er fyldt med citater om hjertet.

Gösta Pettersson siger, at nok har han rørt ved Møllehaves hjerte, men Møllehave har så sandelig også rørt ved hans, for han har lært ham, at der altid findes et lys i mørket.

Du har rørt ved mit hjerte er humoristisk, alvorlig og klog på livet – oplagt lystlæsning for alle med noget på hjerte.

Er vi de eneste normale her? – Noter, Anekdoter Og Samtaler Om Visse Erindringer

Det er på mange måder et stykke Danmarkshistorie, vi får, når de to journalister Mette Fugl og Karen Thisted sætter hinanden stævne i denne samtalebog. Som henholdsvis korrespondent og populistisk igangsætter har de begge mødt hele verden og beskrevet den på hver deres måde, og somme tider har de krydset hinanden under dækningen af store begivenheder. Undervejs i samtalen overraskes de selv over ting, der dukker op fra erindringens mørkekammer, og indimellem er det stærk kost, men altid med det stærke venskab og en hel særlig form for ironi og humor som følgesvend.

Bogen er fyldt med anekdoter fra barndom og ungdom, samtaler om køn og fag, venner og rejser, foruden fascinerende beretninger om møder med berømtheder som Muhammad Ali, Indira Gandhi og Charles Bukowski – for blot at nævne nogle få.

Andre bøger af Karen Thisted

  • Erik Balling: manden med de største succeser i dansk film (1996)
  • Du skal ikke lade dig nøje (1999)
  • Hjælp når du skal skilles (med Lisbet Dahl) (2002)
  • At overkomme livet (med Lisbet Dahl) (2003)
  • Det skal mærkes at vi lever (2003)
  • Tsunami – en personlig beretning 
  • Når verden går i stå – min mand blev skudt i Sydafrika